Website 2nd-Dimension
Home 2nd-Dimension  Diensten Referenties Vacatures   RI&E      
Kandidaten         Vacature plaatsen            Inschrijven Contact

Terug
Terug

Lead Engineer


Vacature omschrijving:

Binnen de productlijn Hydro zoeken wij per direct voor onze opdrachtgever een:


 


Lead Engineer


 


Hydro Productlijn


Hydrostatische Sterilisatie is een van de drie productgroepen. Het Hydro-team houdt zich bezig met de ontwikkeling van machines om de houdbaarheid van verpakte voedingsmiddelen te verlengen. Het team is verantwoordelijk voor nieuwbouwprojecten, retrofits van bestaande installaties, serviceondersteuning en levering van reserveonderdelen voor alle Hydro's wereldwijd. Het team bestaat momenteel uit ongeveer 30 medewerkers verspreid over verschillende kantoren wereldwijd. 


 


De functieverantwoordelijkheden


Als Lead Engineer ben je de drijvende kracht in een multidisciplinair team dat werkt aan het ontwikkelen van nieuwe projecten (configure to order en deels engineering to order). Er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. De omvang van de projecten varieert van € 200K tot € 15 miljoen. Je rapporteert rechtstreeks aan de Value Stream Manager.De belangrijkste taken zijn


Managen van projectengineering van grote projecten waarbij je ook toezicht houdt op externe capaciteit. Geef deze groep inhoudelijke begeleiding om de kwaliteit van hun output te monitoren en waar mogelijk te verbeteren


Het waarborgen van de kwaliteit van de engineering. Pas de engineeringhandleiding en de engineeringprocedures toe en implementeer verbeteringen


Actief op zoek naar de juiste en/of nieuwste technologieën voor engineering vraagstukken en deze toepasbaar maken


Beheer en beperken risico's van technische storingen tijdens de uitvoering van het project.


Medeverantwoordelijk voor de (engineering) begroting van een project


Alle noodzakelijke administratieve taken uitvoeren met betrekking tot technische werkzaamheden


On-site technische ondersteuning bieden aan hun wereldwijde klanten, waar nodig


 


Je ervaring:


Je hebt een technische opleiding op HTS WTB niveau en een grondige kennis van mechanische aandrijvingen, pompen, kleppen, etc. Je hebt enkele jaren ervaring (10+) als Senior Engineer in werktuigbouwkunde. 


Kennis op het gebied van energietechnologie en/of voedselverwerking is een belangrijk voordeel. Je hebt technische diepgang en uitstekende kennis van Inventor en Autocad. Je bent in staat om werktuigbouwkunde te integreren met proces, handling en besturing in een multidisciplinair team. 


Je bent analytisch, creatief en accuraat waar nodig. Ervaring met een ERP-systeem is een pré. De standplaats voor de functie bevindt zich in Amsterdam. U bent echter bereid om in sommige gevallen (+/- 10% van uw tijd) internationaal ingezet te worden.


Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal is essentieel, kennis van andere talen is een pré.


 


De organisatie:


Ontwikkelt, bouwt, levert en onderhoudt machines en systemen voor het langer houdbaar maken en afvullen van voedingsmiddelen en dranken in consumentenverpakking. De hoofdvestiging bevindt zich in Amsterdam, maar hun machines en systemen worden wereldwijd geïnstalleerd in onder meer de zuivel - en drankenindustrie.


De onderneming opereert in een kennisintensieve en dynamische omgeving. Hun klanten zijn de grootste spelers binnen de ‘fast moving consumer goods’ markt. Zij worden optimaal bediend vanuit hun wereldwijde verkoop - en servicekantoren.


 


Arbeidsvoorwaarden:


Naast een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket biedt men je volop de ruimte om je (internationaal) te ontwikkelen. De informele sfeer bied je de gelegenheid om je eigen verantwoordelijkheid te nemen en initiatieven te tonen. Vanzelfsprekend word je hierbij begeleid en ondersteund door de organisatie.


 


Solliciteren:


Wij zijn gevraagd voor deze vacature te bemiddelen. Als je interesse hebt, dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie met een uitgebreide CV. Je kunt de sollicitatie digitaal versturen aan r.geppaart@2nd-dimension.nl


Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Ron Geppaart,


070–3456574. Zie ook voor informatie over W&S bureau 2nd-Dimension,


www.2nd-dimension.nl