Website 2nd-Dimension
Home 2nd-Dimension  Diensten Referenties Vacatures   RI&E      
Kandidaten         Vacature plaatsen            Inschrijven Contact

Terug
Terug

Application (Sales) Engineer Fulltime Regio Amsterdam


Vacature omschrijving:

Onze klant heeft voor de komende jaren een belangrijke groei ambitie. Om deze groei mede mogelijk te maken, zoeken zij voor de hoofdvestiging versterking voor de Sales support. Daarom zoeken wij per direct:


 


Application (Sales) Engineer


Fulltime – Regio Amsterdam


 


Overview


Als Application Engineer ben je in de offerte fase verantwoordelijk voor de selectie van een oplossing die hoort bij de klant vraag.  Klantvragen betreffen hier zowel voor nieuwbouw als retrofit trajecten. Je bent verantwoordelijk voor dossier beheer de technische specificaties van de apparatuur. Op basis van de gekozen oplossingen worden de kostprijs calculaties gemaakt en offertes  uitgebracht. De contractwaarde van  projecten varieert van €100K (EURO) tot € 2.5 miljoen (EURO). Je rapporteert rechtstreeks aan de Global Product Line Director en met een dotted line aan de Value Stream Manager (Engineering)


 


De functie:


Je bent de intermediair tussen Engineering en Sales.


Je ondersteunt sales in het maken van de noodzakelijke sales stappen en ondersteunt sales in de keuze en uitvoering van de “sales tactics”.


Je beoordeelt klantaanvragen en zoekt hier zoveel mogelijk standaard oplossingen bij, compleet met kostprijzen en specifieke performances / randvoorwaarden en communiceert dit richting Sales.


Je bent verantwoordelijk voor de technische inhoud en compleetheid van de offertes / orderbevestigingen / contracten.


Waar nodig, bedenk je niet standaard oplossingen, deze oplossingen polsen en voortbouwen bij de specialisten. Daarvandaan kom je tot oplossingen met inschatting van benodigde ‘special’ inspanningen en risico's (uren en kosten).


Je begeleidt de case bij besluitvorming door management met betrekking tot het al dan niet aanbieden van de oplossing.


Samen met sales ben je verantwoordelijk voor het gehele dossier beheer om van offerte, naar contract en naar order uitvoering te komen.


Je bent ook mede verantwoordelijk d.m.v. van het beheer van het project dossier, voor de opstart van de uitvoering van orders, samen met sales en project management.


Je geeft klantpresentaties (intern en op klantlocatie), waarbij je als Sales Engineer dieper op de techniek ingaat dan Sales.


Daar waar nodig ondersteun je de Project Engineers en project managers.


 


 


Je Profiel:


Bachelorsdiploma (elektrotechniek, industrieel, chemisch, mechanisch, energie- of levensmiddelentechniek, voedingswetenschappen).


Technische diepgang en uitstekende kennis van kantoorpakketten.


Tekeningen kunnen lezen en vertalen naar nieuwe oplossingen


Ervaring in het werken in een internationale omgeving met communicatie tussen meerdere culturen


Ervaring in het werken in de toeleveringsketen van voedselverwerkende apparatuur


Ervaring met het formaliseren van applicatie- / systeemdocumentatie, bijv. offertes, contracten, prijslijst, systemen voor kennisuitwisseling


Zelfstandige werknemer / planner.


Discipline kunnen afdwingen met dagelijkse losse en harde controles


In staat zijn om de voortgang te volgen en erover te communiceren


Duidelijk kunnen communiceren met internationale en lokale JBT-belanghebbenden


Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal is essentieel, kennis van andere talen is een pre.


Bereid om te reizen


 


De organisatie:


Is een wereldwijd opererende multinational in de voedselverwerkende industrie en vliegtuigtransport industrie. Het algemeen hoofdkantoor staat in Amerika.


Onderdeel hiervan vermarkt, ontwerpt, produceert, installeert, onderhoudt en biedt nazorg van technisch complexe geïntegreerde machines en systemen voor de voedingsmiddelenindustrie en levert aan toonaangevende internationale ondernemingen. 


De onderneming opereert in een kennisintensieve en dynamische omgeving. Hun klanten zijn de grootste spelers binnen de ‘fast moving consumer goods’ markt. Zij worden bediend vanuit hun wereldwijde verkoop - en servicekantoren.


 


Arbeidsvoorwaarden:


Naast een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket biedt men je volop de ruimte om je (internationaal) te ontwikkelen. De informele sfeer biedt je de gelegenheid om je eigen verantwoordelijkheid te nemen en initiatieven te tonen. Vanzelfsprekend word je hierbij begeleid en ondersteund door de organisatie.


 


Solliciteren:


Wij zijn gevraagd voor deze vacature te bemiddelen. Als je interesse hebt, dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie met een uitgebreide CV. Je kunt de sollicitatie digitaal versturen aan r.geppaart@2nd-dimension.nl


Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Ron Geppaart,


070–3456574. Zie ook voor informatie over W&S bureau 2nd-Dimension,


www.2nd-dimension.nl